Kiállításmegnyitó : Életműszerészet

Liget Galéria
Budapest XIV. Ajtósi Dürer sor 5.
2018. szeptember 6. 18 óra
Szabó Beáta: Életműszerészet
Megnyitja: Tatai Erzsébet
 
nyitokep szabobeata 02 2
 
Erős kapcsolatom van a színekkel. Kézzel és tapintható vastagságban viszem fel a festéket a hordozófelületre, a színes anyaggal minél közelebbi kapcsolat kialakítására törekszem. A bedöglő és újra életet nyerő matériával játszom, hagyom mozogni, szilárdulni, megindulni; a színekkel kísérletezem, a kép- objekt határterületet sértem.
 
Mindig is érdekelt az emberi lét és határterületei. Kíváncsi vagyok, hol van vége a húsnak, és hol kezdődik a lélek; hol van vége az életnek és hol kezdődik a halál; mitől ember ez a hús és nem állat vagy bármi más; és mitől nő, és ez mit jelent?
 
Az ember a sérülései mentén mutatkozik meg a legsajátosabban, ahogy a tökéletes fény is megtörve képez színeket. A tökéletlenség, a kiszolgáltatottság, a kilökődés- és az elveszettség ősélménye az élet szerves része
 
Köszönet a lektorálásért Bodóné Hofecker Zsuzsannának és Valgerður Ýr Magnúsdóttir-nak. Külön köszönet Sóki Diánának és Szűcs Orsolyának.
 
A kiállítás október 4-ig tekinthető meg. A megnyitót követően csak e-mail-ben történő előzetes időpont egyeztetéssel látogatható. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebook

Közlemények

Szakmai partnereink

Our partners

ciha logo

riha logo

Herder Institut logo

inha logo

lengyel logo

krakko logo

LUDWIG logo 2 

IMM logo 

BTM logo